עם כל הכבוד לאוכל הירושלמי..

ניתן לומר לא מעט דברים על ירושלים, אך אם נדבר מהבטן, נשים את האוכל במרכז השולחן. ירושלים היא ללא ספק בירה קולינרית מעוררת עניין ותיאבון.

מעבר למונח המיתולוגי "מעורב ירושלמי" (אותו אוכלים בכל הארץ) ומעבר למנות הפשוטות והכה מיוחדות שמוצאים בשווקים (קדאיף, חומוס, שוארמה, מעמולים, מנות שבושלו שעות על פתיליות וכדומה), גם יש את השוק שמציע שלל מסעדות קטנות ומטריפות, לצד מסעדות בוטיק שמניעות את הסצנה הקולינרית המקומית.

בירושלים כמעט ולא תפגשו מנות קטנות ופלצניות, אלא יותר מנות עם נשמה וארומה ממכרת של מסורת עתיקה שעוברת בירושה, ובאשר לחומרי הגלם, המבחר עשיר ומרתק, אך אם נבקש להכריע, נצביע על חצילים ועשבי תיבול, ולא – אין שום מילה על ארטישוק ירושלמי שהוא כלל לא "ארטישוק" ובטח שלא ירושלמי".

יש לנו הצהרה!

עתה לאחר שסקרנו נושא מעניין (והתחלנו להיות רעבים), אנחנו מבקשים לצאת בהצהרה: עם כל הכבוד לאוכל המקומי שמבושל בליווי אוויר צלול כיין, אנחנו לא מתביישים לומר שהאוכל הכי טוב בירושלים נמצא בכלל אצלנו – במטבח הבית של וולקאן!

בוולקאן, מתחם האירועים החדש בירושלים, כל הטעמים המקומיים משתלבים באופן הרמוני, תחת ידו המקצועית והיצירתית של שף הבית משה שרביט.

שרביט שגדל על אוכל ירושלמי, ששומר אמונים לטעמים המקומיים ושבמקביל נותן פרשנויות חדשות, מרחיב את מקורות ההשראה, חוקר שילובים חדשים ועוקב אחר טרנדים קולינריים.

מבקשים דוגמאות טעימות? קבלו כמה:

  • מנת פילה דניס עם ריזוטו סלק בניחוח נאפולי.
  • מאפה צרפתי במילוי שקדי עגל, שפונדרה שומנית, טחול ופרגית על הגריל, ברוטב צ'רמלה טוניסאי.
  • קדאיף במילוי בשר סיסקה עם קציפת בצל ונגיעת פיסטוק.
  • שוק אווז בקונפי, בליווי שמן תפוזים וירקות שורש.
    מופלטה מרוקאית במילוי נתחוני אנטרקוט על הפלנצ'ה, לצד אננס צלוי וריבת בצל מעודנת.

כשאותנטיות ופיוז'ן נפגשים במטבח שלנו

אז..

אם אתם מבקשים להרים אירוע עם אוכל מעולה, מעורר זיכרונות ונוטף השראה ירושלמית,
אם מחפשים מטבח פתוח בעל כבוד למנות אותנטיות ובו זמנית בעל נגיעות של פיוז'ן עדכני,
אתם כבר יודעים היכן לתאם ערב טעימות!
המלצה אחרונה?
בחייאת.. תבואו רעבים, אתם עומדים לעבור חוויה מדהימה!